Acasă » Stiri » Biblioteca Publică a pregătit o Expoziţie de pictură şi o lansare de carte

Biblioteca Publică a pregătit o Expoziţie de pictură şi o lansare de carte

Odată cu sărbătoarea comunei Popricani vor avea loc şi două evenimente culturale deosebite găzduite de Bibliotecă Publică Popricani prin implicarea doamnei Mihaela Tănasă. Primul dintre ele este expoziţia în aer liber a clubului de pictură “Şi eu vreau să fiu pictor”. Pentru această expoziţie elevi ai şcolilor din comună care fac parte din clubul de pictură au pregătit colecţia “Picături de vară” care cuprinde desene cu radiografii ale verii. Sunt două tipuri de lucrări realizate de către elevi sub îndrumarea doamnei Mariana Vintilă: picturi realizate cu acuarele tempera şi lucrări realizate cu creioane cerate.

Elevii au mai realizat şi felicitări pe care le vor expune spre vânzare publicului interesat. În acest fel elevii doresc să se autofinanţeze şi cu banii strânşi din vânzarea exponatelor să îşi achiziţioneze acuarele pentru şi ustensile pentru pictură.

Lucările vor fi expuse pe aleea din centrul comunei din zona Căminului cultural şi a parcului din centru şi vor putea fi admirate de către public începând cu ora 11:30.

 

Biblioteca de vacanţă

Elevii din cadrul clubului de pictură nu sunt la prima iniţiativă de acest gen, întrucât pe parcursul vacanţei de vară dinaintea anului şcolar 2012-2013 s-a desfăşurat la bibliotecă proiectul “Biblioteca de vacanţă”. Astfel că pe timpul vacanţei, elevii din comună au putut lua parte la clubul de pictură al doamnei Mariana Vintilă, la jucărioteca – un program destinat elevilor preşcolari coordonată de Silvia Gavrilescu – elevă la Şcoala Normală Vasile Lupu, la cinematecă, în timp ce copii din ciclul primar au avut ocazia să-şi facă temele de vacanţă asistaţi de Dănuţ Niţă care studiază în cadrul seminarului teologic din Iaşi. Întregul proiect de astă vară s-a finalizat cu un spectacol la căminul cultural intitulat “Picături de vară”, realizându-se astfel şi o revistă cu acelaşi nume.

“Prin proiectele pe care le derulam la biblioteca publică din comună încercăm să oferim un mod plăcut de a implica elevii din comună în activităţi extraşcolare educative, care să-i dezvolte pe planul socializării, al creativităţii şi gândirii. Proiectul acesta se desfăşoară în perioada când este vacanţă şi şcolile sunt închise”, a declarat bibliotecara Mihaela Tanasă de la Biblioteca Publică Popricani.

 

Lansarea de carte Credinţa în ZEGHE – Preot Dumitru Zamisnicu – Evocări

Tot în cadrul manifestărilor de joi va avea loc şi lansarea de carte “Credinţa în ZEGHE – Preot Dumitru Zamisnicu – Evocări” în care sunt cuprinse evocările fostului preot din comuna Popricani – Dumitru Zamisnicu. Cartea a fost redactată de nepotul acestuia, Dumitru Zamisnicu cel care poartă acelaşi nume cu fostul preot din Popricani trecut la cele veşnice. Evenimentul se va desfăşura la biblioteca din cadrul căminului cultural şi îi va avea ca invitaţi pe autorul cărţii – nepotul preotului Dumitru Zamisnicu, pe scriitorul Dumitru Văcariu şi pe actualul preot al Bisericii cu hramul “Sfântului Ierarh Nicolae” – preot Alexandru Argatu.

Câteva fragmente din carte surprind momentele în care preotul Zamisnicu a fost închis de către regimul comunist pentru că punea accent pe educaţia religioasă, ceea ce contravinea viziunii comuniste.

“La evenimentul deosebit când nepotul preotului Dumitru Zamisnicu şi autorul cărţii va lansa cartea despre preotul Zamisnicu. Ne aşteptăm să participe cât mai multe persoane în vârstă care l-au cunoscut personal pe acesta şi vor putea povesti câteva despre cel ce a fost duhovnic la noi în comună. Lansez o invitaţie publică către toţi localnicii din comună pe care îi aştept să participe la evenimentul acesta joi începând cu ora 11:30 la biblioteca comunală”, a încheiat bibliotecara Mihaela Tănasă.

 

 

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare