Acasă » Stiri » Program artistic deosebit susținut de școli cu ocazia Zilei Comunei Popricani

Program artistic deosebit susținut de școli cu ocazia Zilei Comunei Popricani

Cadrele didactice ale școlilor din satele Vânători și Popricani împreună cu elevii școlii au pregătit cu ocazia sărbătoririi zilei comunei un program interactiv. Începând cu ora 11, joi gazdele școliilor vor face primirea invitaților: a preoților de la cele două biserici din sat, a enoriașilor și a părinților elevilor școlii. Fiecare invitat va primi o panglică cu tricolorul în semn de respect pentru eroii comunei. Manifestările de joi au fost împărțite în două, iar cea dintâi care va fi dedicată zilei comunei va cuprinde un program artistic susținut de elevi.

Astfel că elevii Școlii Gimnaziale Popricani vor realiza o punere în scena a piesei de teatru “Clovnii – adaptare după Constantin Brehnescu”. Cu această piesă cu care copii care fac parte din trupa ANTRACT au obținut premiul pentru cel mai bun spectacol și cea mai bună interpretare la Festivalu “Hai la Teatru”. Performanța acestora se datorează în mare măsură și profesorilor Vasiliu Gabriela (de limba și literatura română) și Iulia Onofrei (de educație fizică și sport) și de bibliotecara Lucia Românașu care i-au pregătit pe elevi.

Spectacolul va fi completat de o reprezentație de dansuri populare realizate de elevii pregătiți de profesoara Iulia Onofrei și cântece interpretate de corul “Novis” pregătit de directorul unității școlare – prof. Simona Voinescu. În cadrul școlii va fi organizată o expoziție de vase tradiționale realizate de elevii pregătiți de profesoara Adriana Botezatu. Manifestările se vor termina cu o slujbă religioasă oficiată de către un sobor de preoți în cinstea eroilor neamului, moment în care vor fi depuse câteva coroane la monumentul eroilor din incinta cimitirului Vânători.

“Elevii și profesorii școlii noastre au pregătit și în acest an un frumos spectacol artistic pentru ziua comunei. Invitații vor avea parte de o scenetă de teatru care a fost premiata la Festivalul ”Hai la Teatru”. Elevii au pregătit și dansuri populare, cântece patriotice și o expoziție de vase tradiționale. Așteptăm cu mare drag să ia parte cât mai mulți locuitori din comună la activitățile pregătite de școala noastră”, a spus prof. Simona Voinescu.

“Am pregătit câteva manifestații deosebite cu ocazia sărbătorii comunei Popricani împreună cu cadrele didactice și elevi ale școlii. Manifestările se vor încheia cu o slujbă religioasă și depunere de coroane de flori la monumentul eroilor din satul Vânători. Pe această cale doresc să le mulțumesc cadrelor didactice și elevilor pentru implicarea lor în crearea acestui program artistic deosebit”, a declarat directoare Școlii Gimnaziale Vânători – prof. Zoe Cazacu.

 

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare