Acasă » Stiri » A II-a ediție a Zilei comunei Popricani – “Acasa la Popricani”

A II-a ediție a Zilei comunei Popricani – “Acasa la Popricani”

În sedinţa Consiliului Local din luna aprilie s-a stabilit ca ziua de 19 mai, care coincide anul acesta cu sărbătoarea religioasă a Înălţării Domnului să fie declarată oficial Ziua comunei Popricani. Primarul Valeriu Pârlog a dorit ca a doua ediţie a zilei comunei Popricani să se numească “Acasă la Popricani”. Sărbătoarea ar urma să fie o întălnire cu fii satelor din comuna Popricani.

“Cunosc ce oameni gospodari avem în comună şi persoanele care fac cinste Popricaniului prin ceea ce fac. Cu toţii merităm o zi de sărbătoare după un an de muncă în care am pus cu toţii umărul să redresăm comuna şi să o ducem pe drumul cel corect al dezvoltării şi modernizării. Pe această cale doresc să invit pe toţi localnicii comunei Popricani să vină alături de noi joi 29 mai la a doua ediţie a Zilei Comunei Popricani”, a spus primarul Valeriu Pârlog.

Începând cu ora 10:30 sunt asteptaţi invitaţii la sediul primăriei Popricani pentru a lua parte la programul pregătit de primărie şi instituţiile locale.

La ora 11:30 se vor deschide festivităţile Zilei Comunei Popricani prilej cu care se vor ţine discursuri atât de către autorităţile locale, cât şi de invitaţii de seamă printre care se numără: preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi – liberalul Cristian Adomniţei, senatorul USL Varujan Vosganian, şi o parte din consilierii judeţeni ai PNL. Tot în acest cadru va avea loc și oficializarea acordului de înfrățire cu comuna Sculeni din Raionul Ungheni – Republica Moldova. Ca invitat special va participa la acest eveniment însuși primarul comunei Sculeni – Vasile Casian.

Pentru că familia reprezintă un factor important în viața fiecărei persoane, primarul Valeriu Pârlog a pregătit o Sărbătoare a Familiei în cadrul căreia va premia cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

Biblioteca Popricani a pregătit expoziția “100 de povești despre satul meu” prin care va expune în preajma căminului cultural un banner mare cu foarte multe poze vechi ale locuitorilor din Popricani care evidențiază trecutul istoric al comunei. În plus, vizitatorii vor avea ocazia să vizualizeze fotografiile expuse în centrul comunei și să descopere povestea fiecărei poze.

Expoziţie de produse tradiţionale românești și din Republica Moldova

Pe marginea aleii din centrul comunei va fi amenajată o expoziţie de produse tradiţionale cu vânzare la care vor participa în mare parte producători locali de alimente tradiţionale. Scopul acestei acţiuni este de a încuraja şi susţine producătorii locali de alimente tradiţionale în rândul tuturor localnicilor din comună şi de a încuraja populaţia să achiziţioneze alimente de la producătorii autohtoni în detrimentul supermarketurilor care comercializează produse din alte ţări.

Tot începând cu ora 13:00 se vor desfăşura pe terenurile de sport din satele Popricani şi Vânători competiţii sportive care vor angrena elevii din comună. echipa de fotbal Săgeata Popricani și echipa reprezentativă a comunei Sculeni din Republica Moldova.

 

Slujbă religioasă în cinstea eroilor neamului

La miezul zilei, autorităţile locale împreună cu invitaţii şi cei prezenţi la eveniment vor lua parte la slujba săvărşită de un sobor de preoţi din comună în cinstea eroilor neamului la troiţele din comună.

“În cadrul manifestărilor prilejuite cu ocazia zilei comunei am alocat un moment de cinste dedicat eroilor neamului nostru. Avem datoria morală de a-i cinsti şi respecta pe cei care s-au jertfit pentru apărarea ţării”, a spus primarul Pârlog.

 

Spectacol de muzică populară şi foc de artificii la finalul zilei

Începând cu ora 13 localnicii sunt aşteptaţi să participe la serbarea câmpenească care se va desfăşura atât în interiorul Căminului Cultural, cât şi pe stadioanele din comună. Primarul Valeriu Pârlog a încercat să mulţumească toate categoriile de vârstă şi a pregătit un spectacol cu talente locale, dar şi cu cântăreţi consacraţi de muzică populară. Printre aceştia îi enumerăm pe: Ştefan Diaconiţa, Claudia Martinică şi Ştefan Pintilie.

Seara târziu la orele 22 va avea loc un frumos foc de artificii care va pune punct celei de-a doua ediţii a Zilei comunei Popricani.

 

 

 

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare