Acasă » Stiri » Penalități și sancțiuni pentru persoanele care nu își achită taxe si impozite la timp

Penalități și sancțiuni pentru persoanele care nu își achită taxe si impozite la timp

Datorită noilor modificări realizate anul trecut la Codul de Procedura Fiscală, cei care întârzie la plata impozitelor vor plăţi penalităţi pentru fiecare zi în care depăşesc data limită.

Potrivit noilor reglementări, contribuabilii cu restanţe vor achita o penalitate de 0,02 la sută din suma datorată, pentru fiecare zi de întârziere, până în momentul plăţii. Acesta reprezintă un nivel anual de 7,3%. Aceste penalități se aplică automat de către sistemul electronic și nu de către primărie, astfel că localnicii care întârzie la plata taxelor și impozitelor vor constata că sumele s-au majorat automat și că au mai mult de plătit. În acest sens, primarul Valeriu Pârlog le recomandă tuturor localnicilor să vină la primărie și să-și plătească taxele și impozitele la timp pentru a evita penalități și creștea datoriilor la stat.

“Mulțumesc tuturor locuitorilor comunei Popricani care înțeleg să își plătească taxele și impozitele locale la timp. Este cel mai eficient mod în care pot susține comunitatea în care trăiesc.

În același timp, îi asigur că fiecare leu va fi cheltuit cu responsabilitate pentru că știu că este un leu pentru care s-a muncit. Cum știu, totodată, că toată încrederea pe care ați investit-o în mine mă obligă să fac din comuna Popricani o comunitate puternică în care fiecare să simtă că îi este mai bine”, a declarat primarul Valeriu Pârlog.

 

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare