Acasă » Stiri » „Lumea-i visul sufletului nostru” – acțiune desfășurată la Biblioteca Publică Popricani

„Lumea-i visul sufletului nostru” – acțiune desfășurată la Biblioteca Publică Popricani

Odată cu ziua celui mai mare  poet român din toate timpurile,  Școala și Biblioteca Popricani  au colaborat pentru organizarea unei acțiuni cultural- educative, dedicate luceafărului  poeziei românești. Pe 15 ianuarie, elevi, profesori și părinți s-au adunat la Biblioteca Publică, unde au participat la prezentarea vieții și operei lui Mihai Eminescu.  Pentru a puncta evenimentul, biblioteca a oferit publicului o expozitie de carte intitulată „Lumea-i visul sufletului nostru” . Elevii au realizat și prezentat desene și portofolii despre activitatea marelui poet și chiar i-au redactat scrisori în semn de apreciere pentru întreaga carieră literară. Un moment aparte a constat în vizualizarea unui fragment din  filmul „Un bulgăre de humă” în care se prezenta strânsa prietenie a lui Mihai Eminescu cu Ion Creangă.

La realizarea acțiunii au participat bibliotecara Mihaela Tănasă, profesoara de limba și literatura română  Gabriela Vasiliu de la școala Popricani si Lucia Romândașu – bibliotecara scolii din localitate..

La finalul evenimentului, elevii au distribuit în  comună  ecusoane confecționate cu portretul lui Mihai Eminescu , marcînd astfel  ziua de 15 ianuarie .

 

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare