Acasă » Anunturi » „Festivalul Traditiile Iernii la Popricani” Editia a III-a (FOTO)

„Festivalul Traditiile Iernii la Popricani” Editia a III-a (FOTO)

In comuna Popricani a avut loc un festival de traditii si obiceiuri de iarna mostenite din strabuni. Inca de dimineata, la sediul primariei coordinate de inimosul Valeriu Parlog, au inceput sa isi faca aparitia localnici costumati special de sarbatoare.  Demoni, miri si mirese sau vanatori au incins frumos atmosfera. Zeci de sateni s-au adunat sa admire trupele venite din mai toate satele comunei. In ciuda temperaturilor scazute, cantecele si uraturile cetelor decolindatori i-au bucurat pe participanti.

Pe scena construita in fata primariei din au urcat, pe rand, zeci de personaje grotesti menite sa alunge duhurile rele si sa continue traditiile din zona. Membrii Consiliului Local (CL) in frunte cu primarul Valeriu Parlog au organizat si anul acesta festivalul pentru a reaprinde traditiile care au inceput sa dispara. Cete din Cotu Morii, Vanatori sau Popricani au concurat pentru ca la sfarsitul festivalului, castigatorii sa fie rasplatiti cu colaci, vin si bani.

„Am organizat si anul acesta un festival de datini si obiceiuri romanesti pentru ca traditiiile de iarna din satele comunei Popricani sa fie duse mai departe. Vrem ca aceste obiceiuri sa ramana vii pentru ca batranii sa isi aminteasca de clipele copilariei, iar copiii sa stie cum era odata. Am organizat si concursul cetelor de mascati, iar cei care la final s-au aflat pe podium au primit cate o diploma si un premiu in bani. Speram ca de acum in fiecare an sa organizam acest festival de datini si obiceiuri de iarna in comuna Popricani. La manifestarile noastre au fost alaturi de noi oameni de credinta si partenerul nostru Consiliul Judetean. Le doresc tuturor un An Nou bun si La Multi Ani!”, a transmis primarul Valeriu Parlog.

Sursa: bzi.ro

 

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare