Acasă » Știri » Mergeți la vot pe 25 mai! Alegerile europarlamentare sunt FOARTE IMPORTANTE!

Mergeți la vot pe 25 mai! Alegerile europarlamentare sunt FOARTE IMPORTANTE!

Alegerile europarlamentare sunt foarte importante pentru întreaga Uniune Europeană. Avem de a face cu o legislaţie unitară dar în primul rând sunt o multitudine de proiecte ce pot fi accesate de toate tipurile de autorităţi ale statului şi nu numai. De aceea, vă cer ca pe 25 mai să mergem cu toţii la vot și să votați orice doriți dumneavoastră.

România este astăzi unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul Uniunii Europene, însă nu primim respectul cuvenit în Europa. Amânarea aderării la spațiul Schengen din cauza obiectivelor politice de scurtă durată a politicienilor europeni, arată că țara noastră nu este respectată îndeajuns.

Cel mai important argument este următorul: așa cum sunt importante alegerile pentru Parlamentul României, la fel de importante sunt alegerile pentru Parlamentul European. Parlamentarii români fac legi pentru români, parlamentarii europeni fac legi pentru români și pentru ceilalți europeni.

Și o să vă oferim câteva exemple de legi care folosesc în mod direct cetățeanului român:

• Tarifele la roaming. E o directivă care reduce și elimină tarifele la roaming. De la 1 ianuarie 2015 nu mai există tarif la roaming, toată lumea va vorbi pe tarif național. Toți avem prieteni, rude, familii care lucrează în străinătate. Deci vom rămâne cu niște bani în buzunar.

• A doua directivă – cardul european de sănătate. Dacă nu putem primi un tratament corespunzător în România pentru o anumită boală, ne ducem la Viena, la Amsterdam sau în altă parte, ne tratăm și statul român e obligat să plătească aceste cheltuieli. Iarăși în beneficiul cetățeanului român, mai ales al românului care are mult de suferit de pe urma sistemului de sănătate.

• Un alt exemplu este directiva confiscării averilor provenite din infracțiuni. Este ultima directivă care prevede, repet, confiscarea acestor bunuri provenite din infracțiuni. Se va transpune, evident, și în România ca în toate statele membre.

Ce înseamnă asta? Că aducem bani în bugetul statului – că e al primăriei, al consiliului județean, e al ministerului -, în bugetul public. Cu acești bani ce facem? Facem școli, grădinițe, spitale, facem ce avem noi nevoie să facem.

”Mergeți la vot și luați cu voi familia și prietenii. Nu lăsați pe alții să decidă pentru dumneavoastră”

 

”Parlamentul European pentru care votăm în 25 mai este un parlament care hotărăște directive europene, directive care sunt transmise imediat parlamentelor naționale, unde se transformă în legi naționale, legi care ne privesc pe fiecare în parte, ne afectează direct viața noastră, a tuturor românilor. De aceea este important să mergem la vot, de aceea este important să meargă multă lume la vot. Vă rog să ieșiți la vot pe 25 mai și să votați europarlamentarii ieșeni. Votați echipa liberală. Să nu-i lăsăm pe alții să decidă în locul nostru!”, a afirmat primarul Valeriu Pârlog.

 

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare