Acasă » Stiri » Program artistic deosebit susținut de Școala Vânători cu ocazia Zilei Comunei Popricani

Program artistic deosebit susținut de Școala Vânători cu ocazia Zilei Comunei Popricani

Cadrele didactice ale școlii din satul Vânători împreună cu elevii școlii au pregătit cu ocazia sărbătoririi primei ediții a zilei comune un program interactiv. Începând cu ora 11, joi gazdele școlii vor face primirea invitaților: a preoților de la cele 2 biserici din sat, a enoriașilor și a părinților elevilor școlii.Fiecare invitat va primi o panglică cu tricolorul în semn de respect pentru eroii comunei. Manifestările de joi au fost împărțite în două, iar cea dintâi care va fi dedicată zilei comunei va cuprinde un program artistic susținut de elevi.

Astfel că cei prezenți vor avea ocazia să asculte cântecele populare interpretată de o solistă din satul Vânători și ale corului format din preoți și elevi din comună, după care vor beneficia de o scenetă susținută de elevii clasei a VII-a coordonați de profesoara de limba și literatura română Magda Mihalachi. Cu această piesă de teatru elevi școlii din Vânători au câștigat premiul III pe județul Iași în cadrul unui concurs de teatru între toate școlile din județ.

Va urma apoi un dans popular susținut de elevii din clasa pregătitoare coordonați de învățătoarea Cristina Gîrbu dupa care se va trece la partea a doua a programului, cea dedicată comemorării eroilor neamului unde vor fi interpretate cântece și poezii patriotice de către elevii din clasa a 3-a coordonați de învățătoarea Mera Sevronia.

În finalul evenimentului vor veni în fața publicului veterani de război din comună care vor povesti din expierențele lor din timpul războiului, precum 3 foști profesori ai școlii care vor vorbi despre evoluția personală din momentul în care erau profesori ai școlii și până în prezent.

Manifestările se vor termina cu o slujbă religioasă oficiată de către un sobor de preoți în cinstea eroilor neamului, moment în care vor fi depuse câteva coroane la monumentul eroilor din incinta cimitirului Vânători.

Am pregătit câteva manifestații deosebite cu ocazia primei ediții a zilei comunei Popricani împreună cu cadrele didactice și elevi ale școlii. Avem pregătită o scenetă de teatru care a câștigar locul al 3-lea pe județul Iași, cântece și dansuri populare, recitaluri de poezii și cântece patriotice, precum și câtiva intivați care vor povesti despre expierența lor din timpul războiului și foști profesori care vor vorbi despre evoluția vieților lor din clipa în care predau la școala noastră și până în prezent. Manifestările se vor încheia cu o slujbă religioasă și depunere de coroane de flori la monumentul eroilor din satul Vânători. Pe această cale doresc să le mulțumesc cadrelor didactice și elevilor pentru implicarea lor în crearea acestui program artistic deosebit”, a declarat directoare Școlii Gimnaziale Vânători – prof. Zoe Cazacu.

 

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare