Acasă » Stiri » Primăria a deszăpezit toate drumurile din comună la costuri minime

Primăria a deszăpezit toate drumurile din comună la costuri minime

Deşi iarna a venit târziu anul acesta şi i-a luat prin surprindere pe mulţi dintre primarii din judeţ, în Popricani deszăpezirea s-a făcut fără probleme cu 4 utilaje contractate de primărie. Primarul Valeriu Pârlog a fost pe teren când s-a realizat deszăpezirea şi s-a asigurat personal că toate drumurile comunale sunt accesibile şi localnicii pot ieşi din curte oricând fără sa întâmpine probleme.

Anul acesta costurile cu deszăpezirea au fost minime, întrucât primaria a încheiat un contract cu Costin Daniel Întreprindere Individuală prin care s-au inchiriat un numar de 4 tractoare cu lama pentru dezapezirea drumurilor comunale la un tarif de 80lei/oră de deszăpezit.

În schimb, câştigatoarea licitaţiei organizate de Directia Regională de Drumuri şi Poduri s-a asigurat de deszăpezirea drumurilor principale care fac legătura între Iaşi şi graniţa cu Republica Moldova de la  Sculeni şi trece prin satul Vânători, dar şi a Drumului Naţional 24C care trece prin mijlocul satului Popricani.

“Cu cele 4 utilaje pe care le-am contractat de la o firmă privată am realizat toată deszăpezirea comunei noastre la costuri minime. Am făcut tot posibilul să ajungem pe toate drumurile şi uliţele din toate satele şi am deszăpezit comuna în proporţie de 95%. Au existat şi unele uliţe mai înguste sau prea înclinate pe care nu am putut intra cu tractoarele cu lamă să înlăturăm zăpada pentru că am fi riscat să stricăm utilajele. Mulţumesc pe această cale şi Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri pentru eficienţa de care au dat dovadă în deszăpezirea drumului principal din Popricani şi a celui de la Vânători”, a spus primarul Valeriu Pârlog.

Indiferent dacă va mai ninge sau nu, utilajele primăriei vor fi pregătite să acţioneze în caz de necesitate la deszăpezirea drumurilor.

 

Modificare Dimensiune Font
Contrast Mare